Boekofiel of Bibliofiel

Mensen die mij kennen weten dat ik een zwak voor boeken heb. Toen ik nog een tiener was las ik alles door elkaar: kinderboeken, volwassene boeken, romans, encyclopedies, studie boeken, technische verhandelingen, documentaires enz. Nu ik met pensioen ben wordt de opslagruimte op zolder kleiner door andere zaken, zoals computers en dus scan ik boeken naar het digitale EPUB of PDF formaat. Voor dat scannen gebruik ik het oorspronkelijk Russische ABBYY FineReader V15 en voor de screening van de EPUBs is SIGIL bij uitstek geschikt. Het beheer van alle titels laat ik over aan CALIBRE, waar ook mijn KOBO AURA Ereader uitstekend mee overweg kan. In een later stadium wil ik de genoemde programma’s eens wat uitgebreider bespreken en van tips & trucs voorzien, maar voor het moment wil ik pogen de site weer redelijk goed terug te zetten naar wat het de afgelopen jaren was….

GJS, 3 okt 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *